Kurkuma en munt zijn gezonde kruiden, ze smaken verrassend goed in brownie. Dus niet alleen lekker maar ook gezond!
Recept
Voor 8-10 stukjes
Tijd
Voorbereiden 15 minuten en 20 tot 30 minuten in de oven
Ingrediënten
- 250 g pure chocola + 40 g in kleine stukjes
- 200 g zachte roomboter
- 3 theelepels kurkuma
- 8 blaadjes munt
- 4 eieren
- 300 g kokosbloesemsuiker
- scheutje melk (soyamelk)
- 150 g (volkoren)meel
- klein theelepeltje bakpoeder
- zout
- 20 g cacaopoeder
- 70 g ongezouten pecannoten in stukjes
- 50 g cranberries
- vijzel
- brownievorm
- bakpapier
- boter om in te vetten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden.
Maak de blaadjes munt fijn in de vijzel. Smelt de chocala au bain-marie. Roer de kurkuma door de chocola samen met de fijngestampte munt. Daarna roer je de boter erdoor.
In een kom klop je de eieren met de suiker schuimig. Roer er een scheutje melk door. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, een snufje zout en de cacao.
Voeg het volkorenmeel bij het eimengsel, meng dit goed door elkaar en roer dit dan door het chocolademengsel.
Spatel de pecannoten, cranberries en stukjes chocola door het mengsel.
Vet de brownievorm in en bekleed het met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de brownie in 20-30 minuten gaar.
Laat een reactie achter
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
0 Reacties