Gebruik kruiden om je weerstand op peil te houden!
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Hier een paar van mijn favorieten die je goed kunnen helpen in deze rare periode.

Tijm om je weerstand te verhogen

Het Griekse woord thymos betekent levensadem. Tijm is een plant met moed en wilskracht en voor ons is de plant weerstand verhogend. Tijm bevat de stof thymol, die goed is voor de luchtwegen. Een kruid wat je goed kunt inzetten bij onder andere verkoudheid. De Romeinen hadden Tijm al in hun huisapotheek. In de middeleeuwen stond Tijm symbool voor moed en kracht en werd het gebruikt als geneesmiddel bij de pest. Tijm is dus een kruid wat al eeuwen wordt gebruikt.

Maar Tijm werkt vooral op de thymus, de klier die voor onze natuurlijke afweer zorgt. Daarnaast werkt Tijm ook op de spijsvertering, helpt bij diarree, brengt je maag tot rust, is ontsmettend, ook bij keel- of mondonsteking is Tijm een goed kruid. Tijm thee is goed en lekker om te drinken. Neem 1 volle theelepel gedroogde Tijm en giet er gekookt water over. Je kunt ook verse takjes Tijm gebruiken. Laat het ongeveer 5 minuten trekken.

Kurkuma verlichtend bij ontstekingen

Als ik keelpijn heb, gebruik ik geen keeltabletten of andere medicijnen meer. Wat ik wel doe is gorgelen. Kurkuma verlicht namelijk ontstekingen van de amandelen en keelverstoppingen. Het is heel effectief. Doe dit een paar keer per dag en je keelpijn wordt snel minder.

Ayurvedisch gorgeldrankje met Kurkuma

Roer een halve theelepel kurkuma en een halve theelepel zout door een glas heet water (niet een te groot glas). Je kunt nu gaan gorgelen tot het glas leeg is.

Gember bij verkoudheid

Als je verkouden bent gebruik dan gember. Stomen met gember is ook fijn. Als je dit 2 tot 3 maal per dag doet, zal je snel merken dat je meer lucht krijgt. Doe je dit een paar dagen, dan ben je echt veel sneller weer fit.

Ayurvedisch stoombadje

Kook 1 theelepel gemberpoeder in 1/4 liter water. Leg een handdoek en zakdoekjes klaar, ga lekker zitten en stomen maar.

Verse gemberthee

Gemberthee vind ik erg lekker, het is goed om te drinken als je verkouden bent. Het is gemakkelijk zelf te maken. Kook een halve liter water (ik doe dat eerst even met de waterkoker). Schil ondertussen een stukje verse gember en snijd ongeveer vijf dunne plakjes of als het kleine plakjes zijn wat meer. Doe de plakjes gember met het gekookte water in een pannetje, en laat dit 20 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Als het klaar is, doe je het in de theepot en kun je heerlijk genieten van je verse gemberthee.

Voor een snelle variant, kun je bijvoorbeeld een zakje groene thee nemen en daar wat verse gember in persen met de knoflookpers.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter