Gember
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Je gebruikt het vast wel eens, gemberpoeder (Djahé), of verse gember. Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Het geeft je gerecht of gebak een lekkere pittige smaak.

Verkoudheid

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik verkouden, dus… lekker extra gember gebruiken. Straks ga ik stomen met gember. Als je dit 2 tot 3 maal per dag doet, zul je snel merken dat je meer lucht krijgt. Doe je dit een paar dagen, dan ben je echt veel sneller weer fit.

Ayurvedisch stoombadje

Kook 1 theelepel gemberpoeder in 1/4 liter water. Leg een handdoek en zakdoekjes klaar, ga lekker zitten en stomen maar.

Verse gemberthee

Gemberthee vind ik erg lekker, het is goed om te drinken als je verkouden bent. Het is makkelijk zelf te maken. Kook een halve liter water (ik doe dat eerst even met de waterkoker). Schil ondertussen een stukje verse gember en snijd ongeveer vijf dunne plakjes of als het kleine plakjes zijn wat meer. Doe de plakjes gember met het gekookte water in een pannetje, en laat dit 20 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Als het klaar is, doe je het in de theepot en kun je heerlijk genieten van je verse gemberthee.

Voor een snelle variant, kun je bijvoorbeeld een zakje groene thee nemen en daar wat verse gember in persen met de knoflookpers.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter