Lavendel
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Lavendel ruikt heerlijk en ik vind het prachtig om te zien. De vele soorten lavendel komen uit de landen rond de Middellandse zee, Azië en India.

Geneeskrachtige zeep

Voordat er zeep was uitgevonden, waste men zich met water waaraan lavendel was toegevoegd. Men deed dit niet alleen om de lekkere geur, maar ook om de geneeskracht. Lavendel heeft namelijk een antibiotische werking.

Smaakmaker

Lavendel wordt ook in de keuken gebruikt. In Frankrijk gebruiken ze het in stoof- en visschotels. Er worden Franse kazen mee op smaak gebracht. Lavendelthee is goed tegen hoofdpijn, duizeligheid en flauwvallen. De thee werkt kalmerend. Ook is er lavendelsiroop, dit wordt gebruikt in gebak en bonbons. En wat dacht je van lavendelhoning? Kenmerkend aan lavendelhoning is de smaak en geur. Als je het deksel van de pot haalt ruik je een heerlijk bloemig aroma.

Nachtrust verhogend

Je kunt lavendel inzetten als aromatherapie, dit werkt rustgevend en verlichtend. Een geurzakje lavendel aan het hoofdeinde van je bed bevordert de nachtrust. Als je dan voor je naar bed gaat een kalmerend lavendelbad neemt, moet dat helemaal goed komen.

Je kunt lanvendel ook gebruiken in koekjes, dit ga ik nog proberen. Dit schijnen liefdeskoekjes te zijn. Ik ben benieuwd!

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter