Munt
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Munt is er in vele soorten. Mijn collectie heb ik onlangs uitgebreid met aardbeienmunt. De blaadjes ruiken echt naar aardbeien, de muntsmaak is bij dit soort minder sterk dan veel andere muntsoorten.

Misselijkheid en hoofdpijn

Munt is niet alleen verfrissend, dit kruid heeft nog een aantal prettige eigenschappen. Het is goed tegen misselijkheid, het geeft de maag namelijk rust zodra je munt ruikt. Het helpt tegen hoofdpijn. Dit frisse kruid is ook goed voor de spijsvertering. Het bevorderd de werking van de speekselklier.

Munt water met fruit

Muntthee kennen we allemaal wel, met honing of een schijfje citroen. Wat ook heel lekker is, is munt in je water. Doe wat blaadjes munt in een kan en druk dit fijn met een pollepel. Voeg hier wat fruit aan toe en druk dit ook een beetje fijn. Vul de kan met water. Je kunt er nog wat losse blaadjes munt bij doen. Lekker op een zomerse dag.

Tegen muggen

De blaadjes bevatten aromatische olie. Je kunt munt herkennen als je een blaadje tussen je duim en wijsvinger wrijft, dan komt de geur goed vrij. Stop een blaadje munt in je mond en kauw erop, munt heeft een antibacteriële werking en je hebt meteen een lekkere frisse smaak. Wat niet veel mensen weten is dat munt ook verwarmend is. Thee van dit kruid kun je dus ook heel goed in de winter drinken.

Het schijnt dat verse munt langs de muur, de muizen weg houdt. Het proberen waard als je hier last van hebt. Met de zomer in aantocht, al is die nu ver te zoeken, komen de muggen weer op bezoek. Wat druppels pepermuntolie in een brander voor etherische oliën houdt de muggen uit je woonkamer. Toen ik samen met mijn man in Curaçao was, deed ik ‘s avonds wat druppels pepermuntolie op ons kussen. Doe dit wel boven in de hoekken. We konden zo rustig slapen zonder op muggenjacht te hoeven.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter