Peterselie
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Peterselie word veel gebruikt in de Europese keuken. De smaak is mild en fris. Gedroogd is de smaak minder dan als het vers gebruikt wordt.

Rijk aan vitamine A en C

Peterselie bevat ijzer, en is daarom goed te gebruiken bij bloedarmoede. Dit kruid bevat ook vitamine A en vooral C. Thee van peterseliebladen en stelen is goed voor het herstellen van je stem, werkt vochtafdrijvend en verlicht reuma. Ik heb het positieve effect hiervan zelf ervaren bij mijn reumatische klachten.

Peterselie thee

Doe een paar takjes peterselie in een theepot, je kunt natuurlijk ook een paar takjes in een mok of glas doen. Schenk hier gekookt water overheen en laat even trekken.

Goed voor de liefde šŸ˜‰

Dit groene kruid wekt de eetlust op, bevordert de spijsvertering en werkt preventief tegen kanker omdat het een antioxidant is. Verder is het goed voor de nieren, de blaas, de lever en helpt het bij het regelen van de menstruatie. Peterselie is ook goed te gebruiken voor een frisse adem, als je bijvoorbeeld veel knoflook gegeten hebt. Het schijnt ook goed te zijn voor de liefde. šŸ˜‰

Gebruik dit kruid niet alleen in de soep of de kruidenboter. Pas het met regelmaat toe in de keuken, maar gebruik het vers omdat het vitamine gehalte sterk daalt als je het gedroogd gebruikt. Voeg het als laatste toe aan gerechten om optimaal van de positieve eigenschappen van dit kruid te kunnen profiteren. Onderstaand vind je een link naar meer informatie over verschillende soorten peterselie en andere interessante feiten:

Categorieƫn: :

0 Reacties

Laat een reactie achter