Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Clubsandwich Salsa di Pomodoro

Over de schrijver

Naam: Ron Veenema

Leeftijd: 33 jaar

Beroep: Productiemedewerker bij Rokerij Smoking en Natural Nature Food & Health

Persoonlijk: Ik heb in totaal 8 jaar bij een grote horeca onderneming gewerkt die ook allerlei feesten en activiteiten organiseert.

In mijn vrije tijd was ik in de keuken te vinden en daar heb ik mijn passie voor koken ontdekt. Ik heb me daarna in de jaren omhoog kunnen werken tot de rechterhand van de chef-kok. In mijn laatste jaar werd er bij mij de ziekte van Crohn geconstateerd. Ik kon daardoor de werktijden en werkdruk niet meer aan. 
Ik ben blij dat ik mijn ervaring en passie kan gebruiken bij Rokerij Smoking en Natural Nature Food & Health.
Ik werk daar nu al bijna een jaar met veel plezier en groot hart voor de zaak. 

Ingrediënten

  • 3 sneetjes desem of een luxe meergranenbrood.
  • 30 gram rucola sla
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 8 tot 10 dunne plakjes chorizo
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 potje 200ml tomaten salsa (Natural Nature Food)
  • 1 schaaltje tortilla chips (nacho cheese smaak)

Bereidingswijze

  1.  Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan heet worden, doe een snufje tafelzout in de pan en rooster de pijnboompitjes tot ze mooi lichtbruin worden. Blijf de pan husselen anders verbranden de pitjes, als de pitjes geroosterd zijn doe je ze in een kommetje en laat ze afkoelen.
  2. Leg de sneetjes brood in het brood rooster of in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de broodjes er na 5 minuten weer uit, zodat het brood een mooie goudbruine kleur krijgt en lekker knapperig wordt.
  3. Zodra het brood geroosterd is, smeer je licht een laagje boter over 2 sneetjes aan 1 kant.
  4. Leg wat rucola sla over beide met boter besmeerde boterhammen, daarna de dunne plakjes chorizo.
  5. Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg die bovenop de chorizo, neem het potje tomaten salsa van Natural Nature Food en smeer dat rijkelijk over de mozzarella.
  6. Strooi wat pijnboompitjes over de tomaten salsa voor een lekkere crunch.
  7. Leg nu beide belegde boterhammen op elkaar met de belegde kant naar boven en pak het laatste sneetje brood en leg die bovenop, prik aan beide kanten van de sandwich een saté-prikker zodat de broodjes tijdens het diagonaal snijden ze niet uit elkaar vallen.

Presenteerwijze

  1. Pak beide delen van de clubsandwich en leg ze open van elkaar op een mooie houten snijplak
  2. Leg een handje Tortilla chips aan de andere kant van de snijplank met een bakje ernaast.
  3. Vul het bakje naast de tortilla chips met wat tomaten salsa (Natural Nature Food) voor een lekkere frisse dip.

Optionele toevoeging

Vervang in stap 3 de boter voor een pesto mayonaise, bekijk hieronder hoe je deze maakt!

2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel pesto in een kommetje, roer dat door elkaar en smeer dat over de geroosterde sneetjes brood i.p.v. boter.

Ik hoop dat jullie net zo van deze heerlijke broodjes genieten als dat ik heb gedaan.

Een smakelijke, gezonde groet

Ron.

Overige pagina's