Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Gerookte Tonijn salade met Pickle rode ui

Over de schrijver

Naam: Ron Veenema

Leeftijd: 33 jaar

Beroep: Productiemedewerker bij Rokerij Smoking en Natural Nature Food & Health

Persoonlijk: Ik heb in totaal 8 jaar bij een grote horeca onderneming gewerkt die ook allerlei feesten en activiteiten organiseert.

In mijn vrije tijd was ik in de keuken te vinden en daar heb ik mijn passie voor koken ontdekt. Ik heb me daarna in de jaren omhoog kunnen werken tot de rechterhand van de chef-kok. In mijn laatste jaar werd er bij mij de ziekte van Crohn geconstateerd. Ik kon daardoor de werktijden en werkdruk niet meer aan. 
Ik ben blij dat ik mijn ervaring en passie kan gebruiken bij Rokerij Smoking en Natural Nature Food & Health.
Ik werk daar nu al bijna een jaar met veel plezier en groot hart voor de zaak. 

We hebben weer een nieuw recept voor jullie van Ron. Hij heeft een heerlijke gerookte tonijn salade gemaakt van de gerookte tonijn van rokerij Smoking en de pickles van Natural Nature Food. Deze tonijn salade is echt onwijs lekker we hebben hem zelf mogen proeven want Ron is zo lief geweest een bakje mee te nemen naar ons bedrijf. Ron kookt altijd met heel veel liefde en is zelf ook jaren kok geweest. Dat proef je ook zeker in alle gerechten die Ron maakt.

Heel veel plezier met het maken en vooral eten van deze tonijn salade om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten:

  • 200 gram Gerookte Tonijn (Rokerij Smoking)
  • 50   gram Augurk
  • 70   gram Pickle rode ui (Natural Nature Food)
  • 2 tot 3 eetlepels (ongeveer 75 a 80 gram) Plantaardige Mayonaise
  • 1,5    eetlepels Citroensap
  • Peper en zout naar smaak.
  • 2 eetlepels Vloeistof van de Pickle Rode ui (Natural Nature Food)

Bereidingswijze:

  • Gaar de gerookte tonijn (Rokerij Smoking) sous vide (in een pan met warm tot heet water)
  • Laat dat rustig in de pan liggen voor een kleine 7 minuten, haal de zak met tonijn uit de pan en druk het uit elkaar en leg de zak terug in de pan met water voor nog 3 tot 5 minuten tot het mooi gaar is.
  • Snij de augurk in kleine blokjes en doe die blokjes in de schaal
  • Pak met een vork de Pickle rode ui (Natural Nature Food) uit de pot en snij die ook fijn tot blokjes of kleine stukjes en doe die ook in de salade
  • Doe er de klein beetje vloeistof uit de pot van bij in een schaal samen met het citroensap.
  • Knip de vacuümmeer zak open en doe de tonijn in een schaal.
  • Voeg de Mayonaise toe en met een lepel alles door elkaar roeren
  • Roer alles door elkaar en naar smaak een snufje peper en zout toe.
  • Voor de beste smaak laat dit in de koelkast even een uurtje tot rust komen zodat alle smaken kunnen wennen aan elkaar en zodat het een heerlijke salade wordt.

Een hele gezonde en smakelijke groet,

Ron

Deze salade is heerlijk voor op een cracker, vers afgebakken bruine bol, op toast voor bij een borrel of als basis voor een salade met rucola en mescluum sla en eventueel wat gekookte penne pasta.

Overige pagina's