Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Little Gem met gebakken knolselderij en rode biet zoetzuur:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Over de schrijver

Naam; Wesley Muller

Leeftijd; 34 jaar

Beroep; Bedrijfsleider bij Rokerij Smoking en Natural Nature Food & Health

Persoonlijk; Ik heb een relatie en ben gezegend met een zoontje en dochtertje. Ik heb 13 jaar in de horeca gewerkt en daarna bij een kaasproductie bedrijf waar ik uiteindelijk als lijn/machine operator werkte. Dit was voor mij geen uitdaging meer. Ik werd door Mathieu en Nathalia benaderd of ik bij hen bedrijfsleider wilde worden. Dit liep wat vertraging op door de pandemie, maar inmiddels ben ik al 6 maanden bij hen werkzaam. Mijn werkervaring komt nu goed van pas. Regelmatig zul je een recept lekker bij….. van mij voorbij zien komen.

Little Gem met gebakken knolselderij en rode biet zoetzuur is het lekkerste voorgerecht in de avond

Ingrediënten:

  • Knolselderij                                                                         
  • Little gem
  • Rode biet zoetzuur (Natural Nature Food)
  • Grove mosterd honing (Natural Nature Food)
  • Watermeloen
  • Mayonaise
  • Rode wijn azijn
  • Suiker
  • Kookroom
  • Gerookt zeezout (Rokerij Smoking)
  • Vers gemalen peper

Bereiding:

  • Snij de knolselderij schoon en in plakken van +/- 1 cm.
  • Zet een pannetje water op met een scheut kookroom (dit zorgt ervoor dat de knolselderij mooi van kleur blijft).
  • Steek met een ronde steker de plakken knolselderij uit.
  • Blancheer de schijven knolselderij tot ze beetgaar zijn en koel ze terug in ijswater. Droog de knolselderij tussen 2 vellen keukenpapier of tussen een schone theedoek.
  • Haal 2 mooie blaadjes van de little gem af en was deze met koud water. Laat de blaadjes goed uitlekken en dep ze droog.
  • Snij de watermeloen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  • Doe 5 eetlepels rode wijn azijn in een schaaltje, voeg 1 theelepel suiker erbij en meng dit goed met een garde tot de suiker is opgelost.
  • Leg de blokjes watermeloen voor 5 minuten in de azijn en leg ze daarna op een schaaltje.
  • Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel grove mosterd-honing.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe een scheutje olie in de pan.
  • Bak de knolselderij schijfjes 2 minuten aan beide kanten en zet het vuur uit. Strooi vers gemalen peper (naar smaak) over de gebakken knolselderij. En laat de knolselderij in de pan liggen om het warm te houden.

Opmaak van het bord:

  • Leg de blaadjes little gem in een waaiervorm iets uit het midden van het bord. En besprenkel deze met de rode wijn azijn.
  • Schep 2 eetlepels rode biet zoetzuur in het midden van de blaadjes.
  • Drapeer de mosterdmayonaise in 3 dotjes aan de zijkant van het bord en lag daarnaast de blokjes watermeloen.
  • Als laatste leg je de warme schijfjes knolselderij schuin over de rode biet heen, strooi wat gerookt zout over het bord en smullen maar!!

Probeer van alles wat tegelijk in 1 hap te nemen voor de ultieme smaak sensatie en het mond gevoel!

Geniet ervan!

Smaakvolle healthy groet,

Wesley