Tip van de week Aloe Vera
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

In oktober heb ik de ecologische Aloe Vera plantage in Curaçao bezocht. Aloe Vera is medicinaal gezien bijzonder veelzijdig en werd 400 tot 600 jaar voor Christus al gebruikt. In het Romeinse rijk werd Aloe Vera ingezet maar ook Alexander de Grote liet Aloe Vera gebruiken om gewonde soldaten te behandelen. Oorspronkelijk komt de plant uit de woestijnachtige gebieden van Noord Afrika. Er zijn ongeveer 360 verschillende soorten, maar er is één soort die de legendarische medische reputatie heeft die duizenden jaren teruggaat. Stille heler (India), Harmonische remedie (China) en Woestijn lelie (Arabië), zijn namen die genoeg zeggen over de werking van deze prachtige plant.

De magie van deze plant zit in de suikers (koolhydraten) die Aloe Vera Bevat. De bladeren zijn bitter en zouden meer dan 150 essentiële voedingsstoffen bevatten waaronder behoorlijk wat vitamines, mineralen, aminozuren en vrije radicalen. Medicinaal heeft Aloe Vera een hoop positieve eigenschappen. Het is onder andere opwekkend, laxerend, weefselversterkend, gal drijvend, worm dodend, menstruatie opwekkend, verkoelend, pijnstillend, ontstekingswerend, antiseptisch, wondhelend en eetlustopwekkend. Verder geeft het je immuunsysteem een boost, geeft het energie aan je lichaam, is het goed voor je lever en regulerend voor je spijsverteringsstelsel. Gebruik Aloe Vera niet tijdens zwangerschap en tijdens menstruatie. Als je een te hoge dosering inwendig gebruikt kan het nierschade veroorzaken.

Als verzorging product wordt Aloe ook veel gebruikt. Het is vochtinbrengend en zit daarom in veel producten voor de huid, voor het haar werkt het versterkend.

Tegenwoordig zie je veel drankjes met Aloe als ingrediënt, meestal bevatten deze drankjes behoorlijk wat suiker. Als je zelf een biologische plant hebt, kun je natuurlijk een stukje in je smoothie of sapje verwerken.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter