Tip van de week Brandnetel
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Je kunt de jonge toppen van de Brandnetel eten als groente of in de soep. In een smoothie is het super gezond. Als je de toppen in het voorjaar plukt, zijn ze lekker mals.

Brandnetels zitten vol vitamines A, B, C, eiwitten en mineralen (vooral kalk en ijzer). Een goed kruid dus om kwalen die ontstaan door een te kort hieraan te voorkomen en te genezen. Het is een plant die opbouwend en ondersteunend is voor het hele lichaam. Het is onder andere goed te gebruiken bij bloedarmoede, tijdens zwangerschap (verhoogd weerstand), huidaandoeningen, vuile wonden en zweren, infectieziektes, bepaalde eczemen en slecht werkende darmen.

De oude Romeinen deden al voorjaarskuren met Brandnetels. Het reinigt namelijk het bloed, voert vocht af en werkt laxerend. Brandnetel prikkelt niet alleen van buiten, maar zet ook het lichaam van binnen aan tot reiniging. Een goed kruid dus om een voorjaarsreiniging te doen. Het geeft vitaliteit en nieuwe levenskracht. Ik ga deze reiniging samen met mijn man doen, als de lente begint.

Je kunt thee zetten van gedroogde Brandnetels of verse Brandnetels gebruiken. Als je Brandnetels gaat plukken, draag dan handschoenen en pluk op een schone plek.
Je hebt ongeveer 20 gram verse Brandnetel toppen nodig op een halve liter water. Laat de thee 10 minuten trekken.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter