Tip van de week Kruidnagel
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Kruidnagels zijn gedroogde bloemknoppen van de kruidnagelboom. De vorm lijkt op een draadnagel of spijker, vandaar de naam kruidnagel.

In kruidnagel zitten vitamines en mineralen, er zit behoorlijk wat calcium, magnesium en mangaan in dit kruidige nageltje. Calcium en mangaan zijn belangrijk voor je botten en magnesium voor je spieren. Bij kiespijn en tandpijn kun je gerust op een kruidnagel kauwen, de vluchtige olie die dan vrijkomt zorgt er samen met de aanwezige looistoffen voor dat de pijn wordt verzacht. Je krijgt ook een lekkere frisse geur in je mond van kruidnagel. Verder werkt kruidnagel onder andere licht ontsmettend, maag kalmerend, antibacterieel, ontstekingsremmend en verwarmend.

Vroeger als kind stak ik kruidnagels in een sinaasappel en hing dit op in mijn slaapkamer. Dit geeft namelijk een heerlijke frisse geur. Kruidnagel olie heeft een heel goed aroma, dit ga ik ergens in de komende weken eens maken. Kruidnagels worden op veel verschillende manieren gebruikt in de keuken. Je kunt het goed gebruiken in koek, gebak, brood, appelmoes, glühwijn, stoofpot, (oosterse) gerechten, (rode) kool en wild. Ik gebruik het regelmatig.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter