Tip van de week Rode Klaver
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Binnenkort begint ze weer te bloeien, vanaf juni tot in de herfst kun je de Rode Klaver vinden in weilanden. De bladeren hebben een v-vormige vlek en zijn drie tallig, dit betekend dat ze de geest, de ziel en het lichaam verenigen.

De oude Grieken en Romeinen beschouwde dit plantje als heilig, het bracht geluk, voorspoed en gezondheid. In de Middeleeuwen werd Rode Klaver gewaardeerd als geneeskruid en werd het ingezet bij staar, maagproblemen en hoest. Het werd vroeger ook gebruikt tegen de steken van giftige beesten.

Dit kruid bevat behoorlijk wat inhoudsstoffen zoals vitamine B, C en mineralen waaronder magnesium en koper. Rode Klaver werkt onder andere ontsmettend, bloedzuiverend, kalmerend, zenuwsterkend, aanvullend, cholesterol verlagend, ontstekingsremmend, krampwerend, slijmoplossend, stimulerend op de gal en de lever, harmoniserend, ontgiftend en werkt op de vrouwelijke organen. Het kan bijvoorbeeld helpen bij wondjes, brandwonden, hoest, keelpijn, diarree, ontstoken ogen, eczeem, jicht, schimmelinfecties en bij vrouwen in de menopauze. Hier gebruik ik het momenteel voor. Ik heb last van opvliegers en gebruik de tinctuur, het werkt!

Niet gebruiken bij zwangerschap, medicijnen met hormonen en bloedverdunners!

De bloemen van de Rode Klaver kun je vers eten, ze smaken zoetig en heerlijk in een salade. Je kunt ze ook gebruiken als decoratie bij een dessert, cake of taart. Je kunt er thee van maken of een aftreksel om mee te gorgelen.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter