Tip van de week Sla
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Afgelopen week was ik bij Hortus in Alkmaar, dit is een botanische tuin gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. Ze hadden ook een aantal groenten staan met geneeskracht. Ik heb al eerder geschreven over geneeskrachtige groente, maar hier stond dus onder andere sla.

Sla is ontstaan uit planten die men als kruiden gebruikte, ongeveer 5000 jaar geleden in Egypte. De mensen in die tijd begonnen ook de bladeren te eten. De plant werd beschouwd als een aardse verschijning van de god Min (vruchtbaarheidsgod). Door het eten van sla, zou je lichamelijke sexuele krachten krijgen. Tegenwoordig is dat beeld wat bijgesteld en zou sla de man in staat brengen om langer te genieten van sex zonder onderbroken te worden door een energieverspillend orgasme.

In sla zitten de vitamines A, B11 (foliumzuur) en C maar ook de mineralen ijzer en kalium. Sla helpt door de aanwezige enzymen vet beter te verteren. Doordat het antioxidant gehalte en het zuurstof gehalte in de weefsels wordt verhoogt door het eten van sla, zou het ook goed zijn tegen hart- en vaatziekten. Het kan ook helpen bij reuma.

Ik vind sla heerlijk en zet regelmatig salades op het menu. Lekker als lunch of bij het avondeten. Hier een recept van een lekkere salade die ik eerder geplaatst heb. Je kunt zelf een sla soort kiezen om te gebruiken. IJsbergsla is lekker knapperig, máár is het minst voedzaam.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter