Tip van de week Tijm
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Aangezien een hoop mensen momenteel flink aan het hoesten zijn, herhaal ik deze week mijn tip over Tijm nog even.

Tijm is een uitstekend kruid om te gebruiken bij infecties in het luchtweggebied. Een siroop van Tijm maak je makkelijk zelf. Kook hiervoor 200 ml water met 20 g Tijm, laat dit 20 minuten zachtjes koken en zeef het dan af. Voeg 200 ml honing toe en laat dit even indikken. Nu kun je het in flesjes doen. Het werkt slijmoplossend bij hoest en bronchitis en het verzacht de hoestprikkel. Ik heb ook een flesje in de koelkast staan, het werkt goed en bevat alleen pure ingrediënten.

Thee van Tijm is niet alleen lekker, het stimuleert de spijsvertering, helpt tegen diarree, brengt de maag tot rust en werkt ontsmettend. Het helpt ook bij keelontsteking en allerlei soorten hoest en verkoudheid, goed inzetbaar dus in dit jaargetijde. Verder werkt Tijm onder andere nog desinfecterend, ontkrampend, weerstandverhogend, antibiotisch, is het goed bij een slechte adem en helpt tegen winderigheid.

Tijm in het eten helpt zwaar verteerbaar eten beter te verdragen, bij gerechten met bruine bonen bijvoorbeeld. Dit kruid is heerlijk in soepen, sauzen en dressings. Ik gebruik het regelmatig in een stoofpot of in de pastasaus.

Zelfs bij roos kun je Tijm gebruiken. Maak een aftreksel van Tijm en Rozemarijn, dit kun je dan gebruiken als haarspoelmiddel.

Categorieën: :

0 Reacties

    Laat een reactie achter