Tip van de week Tijm
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Zet Tijm op een zonnige plek in de tuin. In de groentetuin helpt dit kruid tegen rupsen in kolen, en houdt slakken uit de tuin. Een bosje Tijm op de aardappels houdt ze langer goed. Maar niet alleen hiervoor is Tijm een goed kruid om in de tuin te hebben.

Tijm is ook een uitstekend kruid om te gebruiken bij infecties in het luchtweggebied. Een siroop van Tijm maak je makkelijk zelf. Kook hiervoor 200 ml water met 20 g Tijm, laat dit 20 minuten zachtjes koken en zeef het dan af. Voeg 200 ml honing toe en laat dit even indikken. Nu kun je het in flesjes doen. Het werkt slijmoplossend bij hoest en bronchitis en het verzacht de hoestprikkel. Ik heb ook een flesje in de koelkast staan, het werkt goed en bevat alleen pure ingrediënten.

Thee van Tijm is niet alleen lekker, maar het stimuleert de spijsvertering, helpt tegen diaree, brengt de maag tot rust, werkt ontsmettend, helpt bij keelontsteking en allerlei soorten hoest en verkoudheid. Tijm in het eten helpt zwaar verteerbaar eten beter te verdragen, goed bij gerechten met bruine bonen bijvoorbeeld. Dit kruid is heerlijk in soepen, sauzen en dressings. Ik gebruik het regelmatig in een stoofpot of in de pastasaus.

Verder werkt Tijm onder andere nog desinfecterend, ontkrampend, weerstandverhogend, antibiotisch, is goed bij een slechte adem en het helpt tegen winderigheid.

Zelfs bij roos kun je Tijm gebruiken. Maak een aftreksel van Tijm en Rozemarijn, dit kun je dan gebruiken als haarspoelmiddel.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter