Tip van de week Vijg
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

De vijg is één van de oudst bekende vruchten. Het is een schijnvrucht, gevormd uit de bloembodem en de bloem. Ze groeit veel in het Middellandse Zeegebied maar doet het hier in Nederland ook prima. Mijn zus die in Nederland woont heeft bijvoorbeeld een flinke vijgenboom in de tuin.

Vijgen hebben ook geneeskrachtige eigenschappen en helpen bijvoorbeeld bij keelziekten. Daarom worden vijgen in veel hoestdranken verwerkt. De vijg werkt ook verzachtend op de slokdarm, de maag en is ook nog eens ontstekingswerend. Het is daarom geen raadsel dat vijgen goed zijn voor de spijsvertering. Tot slot zijn vijgen mild laxerend en dus goed tegen constipatie.

Vijgen zijn niet alleen lekker maar zitten vol natuurlijke suikers en mineralen, zoals calcium, magnesium en ijzer en bevatten veel vezels. Ze hebben dus een hoge voedingswaarde wat betekent dat ze goed zijn om in je voedingspatroon op te nemen. Je kunt vijgen vers of gedroogd eten en het zijn goede vervangers voor suiker in muesli of gebak. Vijgen zijn ook heerlijk in een salade.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter