Tip van de week voorjaarsreiniging
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Het is bijna voorjaar, de perfecte tijd om je lichaam te reinigen en de vitamines en mineralen op een natuurlijke manier aan te vullen. Vorig jaar hebben mijn man en ik dit samen voor het eerst gedaan en het is ons goed bevallen. We kregen hier energie van en voelden ons heerlijk fit. Dus….gaan we nu weer samen kuren.

Je kunt dit een week doen of langer, net wat je zelf prettig vindt. Wij doen dit minimaal 2 weken. We eten dan natuurlijk lekker groente en fruit en laten de “ongezonde” voedingsmiddelen staan. Zodat ons lichaam zich echt kan richten op het reinigen. In het voorjaar zijn er volop kruiden te vinden die je kunt gebruiken bij het reinigen, maar die ook je vitaminen en mineralen aanvullen. Een win-win situatie dus.

Paardenbloem werkt op de lever, galblaas, spijsvertering en de nieren. Het is een echt voorjaarskruid en heeft een hoog gehalte aan vitamines en mineralen. Het werkt bloedzuiverend, ontgiftend, vochtafdrijvend, helpt bij vermoeidheid en uitputting, dus uitstekend te gebruiken bij een voorjaarsreiniging. De aanwezige choline geeft ook nog eens een positieve levenshouding. Brandnetel zit vol vitamines A, B, C, eiwitten en mineralen (vooral kalk en ijzer). Het is een plant die opbouwend en ondersteunend is voor het hele lichaam en het verhoogd de weerstand. Brandnetel prikkelt niet alleen van buiten, maar zet ook het lichaam van binnen aan tot reiniging. Maar ook Heermoes, Weegbree, Herderstasje, Walstro, Madeliefje, Zevenblad en Hondsdraf zijn voorbeelden van voorjaarskruiden die behoorlijk wat vitaminen en mineralen bevatten en die je goed kunt gebruiken.

Maak lekkere kruidenthee van deze kruiden en voeg vers geplukte kruiden toe aan de soep, salade of in een smoothie. Wees lekker creatief en gebruik ze volop in je eten. Als je Brandnetels gaat plukken, draag dan handschoenen en pluk op een schone plek. Neem geen grote hoeveelheden van de Paardenbloem, je kunt hier maag- en darmstoornissen van krijgen en het kan zelfs leiden tot hartritmestoornissen.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter