Tip van de week Walnoot
Geplaatst Door: Nathalia Zoer
0

Dit jaargetijde kun je op zoek gaan naar walnoten. Een walnotenboom kan 30 meter hoog worden en heeft een brede kroon. Je kunt heerlijk zitten onder deze boom die wel 300 jaar oud kan worden, veel last van insecten zul je dan niet hebben want het aromatische blad is namelijk insectenwerend.

Walnoten zijn goed voedsel voor onze hersenen en wellicht dat het daarom niet toevallig is, dat de vorm van de noot lijkt op de vorm van onze hersenen. Deze noten bevatten eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen waaronder kalium wat het zenuwstelsel energie geeft. Daarnaast werkt walnoot bloeddruk verhogend, bouwt het bloed in de edele organen op, helpt bij diarree, ontstekingen van de mond, keel en ogen, darmkwalen, huidaandoeningen zoals eczeem, is het bloedreinigend, wormen verdrijvend, spijsverteringsbevorderend, vochtafdrijvend, antibacteriëel, schimmelwerend en chloresterol verlagend. Dit is best veel voor een noot en voor mij genoeg redenen om deze lekkere noten te eten.

Weet je dat je met het afgevallen blad van de boom wol en stoffen kan verven? Je krijgt dan een beige tot bruine kleur. Gebruik je de schors dan krijg je verschillende tinten bruin en de bolster rond de noot geeft een mooie donkerbruine kleur. Een prachtige natuurlijke manier om te kleuren.

Categorieën: :

0 Reacties

Laat een reactie achter