Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Aardappelsalade

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Over de schrijver

Naam: Nathalia Tensen

Leeftijd: 51 jaar

Beroep: Onderneemster en fytotherapeut

Persoonlijk: Ik ben een trotse moeder van 2 fantastische zoons en heb een leuke vriend. Ik ben eigenaresse van Natural Nature Food & Health, een prachtig bedrijf waarmee we het verschil maken. We maken onder de Food tak diverse smaakmakers en vanuit de Health tak helpen we mensen met smaakverlies en geven we diverse cursussen.

Een makkelijk gerecht voor op vakantie. Deze salade is op z’n Frans, maar je kunt het natuurlijk aanpassen aan het vakantieland waar je bent. Of gewoon lekker thuis met een stukje gebakken vis of geroosterd vlees.

Aantal personen?
4

Hoelang duurt het bereiden?

Bereidingstijd is ongeveer 30 minuten 


Ingrediënten:

  • 500 g aardappels
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 middelgrote rode ui
  • handje zwarte olijven
  • olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel dragon
  • 3 eetlepels peterselie (vers)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels mosterd ui selderij (Natural Nature Food)
  • zout
  • peper


Hoe maak je het?


Was de aardappels en kook ze in de schil met 2 tenen knoflook en de takjes rozemarijn. Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen.

Snipper de ui en snijd de olijven in stukjes. Snijd daarna de aardappels in blokjes en doe dit in een ruime schaal. Voeg een scheut olijfolie, de azijn en peper toe. Doe de ui en olijven erbij, samen met het laatste uitgeknepen teentje knoflook, dragon en de gesnipperde peterselie. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Meng het citroensap met de mosterd, zout, peper en een scheutje olijfolie.

Roer de dressing door de salade en laat even intrekken.

Lekker met vers stokbrood.