Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Borrel hapjes plank

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Over de schrijver

Naam: Nathalia Tensen

Leeftijd: 51 jaar

Beroep: Onderneemster en fytotherapeut

Persoonlijk: Ik ben een trotse moeder van 2 fantastische zoons en heb een leuke vriend. Ik ben eigenaresse van Natural Nature Food & Health, een prachtig bedrijf waarmee we het verschil maken. We maken onder de Food tak diverse smaakmakers en vanuit de Health tak helpen we mensen met smaakverlies en geven we diverse cursussen.

Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel. Leuk om met elkaar te maken en daarna samen genieten.  


Voor hoeveel personen?

Voor 4 personen 5 verschillende hapjes

Bereidings tijd

Bereiden 45 minuten (met elkaar, ben je sneller klaar ;-))

Ingrediënten 

Hartige bliss balls:

  • 40 g schimmelkaas roquefort of gorgonzola
  • 3 dadels
  • 4 walnoten
  • 4 sateprikkers

Zalm pakkettjes:

  • 60 g gerookte zalm in plakjes (Rokerij Smoking)
  • 60 g geitenkaas
  • 1/4 peer
  • stukje verse gember
  • 1 theelepel honingmosterd grof (Natural Nature Food)
  • chilipeper
  • 4 stengels bieslook
  • 4 sateprikkers

Komkommer rolletjes:

  • Komkommer
  • 60 g gerookte kip (Rokerij Smoking)
  • 1/2 advocado
  • 3 kersentomaatjes of halve kleine tomaat
  • 1 theelepel knoflookmosterd (Natural Nature Food)
  • 2 walnoten
  • 4 sateprikkers

Oude kaas blokjes:

  • Stukje oude kaas
  • Mosterd knoflook cranberyy (Natural Nature Food)

Chorizo met olijf:

  • 8 plakjes chorizo
  • 4 olijven
  • 4 sateprikkers

Hoe maak je het?

Hartige bliss balls: Snijd de schimmelkaas in stukjes. Halveer de dadels, haal de pit eruit en snijd ze in stukjes. Doe de kaas samen met de stukjes dadels in een bakje en prak dit met een vork door elkaar. Maak er 4 balletjes van, leg elk balletje op een walnoot en prik er een sateprikker in.

Zalm pakkettjes: Doe de geitenkaas in een bakje, meng hier wat verse gember door (met knoflookpers) en wat chilipeper naar smaak. Voeg de honingmosterd toe en roer nog even door. Verdeel de zalm in 4 plakjes. Snijd de peer in 4 stukjes en leg een stukje op elk plakje zalm. Verdeel het geitenkaas mengsel in vieren en schep dit op de peer. Vouw de pakketjes dicht en steek er horizontaal een sateprikker in. Strooi er wat fijngeknipte bieslook over of knoop er een stengel omheen, als dit lukt.

Komkommer rolletjes: Snijd de kip in stukjes. De advocado, tomaat en mosterd gaan samen in een hoge beker en pureer je even met de blender. Breek de walnoten in stukjes en meng dit samen met het advocado mengel door de kip. Schaaf met de kaasschaaf 4 lange plakken van de komkommer, leg dit op een groot bord. Doe een bolletje van het mengel op de komkommer en rol de komkommer eromheen. Prik vast met een sateprikker.

Oude kaas blokjes: Snijd de kaas in blokjes. Doe wat mosterd in een klein schaaltje.

Chorizo met olijf: Vouw de plakjes chorizo in vieren. Prik aan elk sateprikkertje 2 plakjes met een olijf erbovenop.

Serveer alle hapjes op een leuke houten plank of schaal. Je kunt de hapjes van te voren klaarmaken.