Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Gerookte pulled chicken

Over de schrijver

Naam: Noel Zoer

Leeftijd: 25 jaar

Beroep: accountmanager

Persoonlijk: Ik ben Noel 25 jaar. Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en woon samen met haar in Grootebroek. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met creatieve dingen zoals muziek maken. Ik heb daarnaast ook een liefde voor koken en lekker eten, daarom deel ik hier af en toe ook een recept.

Afgelopen weekend ondernamen we weer een culinaire expeditie in onze keuken. Vol enthousiasme gaven we ons over aan een kookavontuur dat onze kundigheid op de proef stelde en resulteerde in een verrukkelijke pulled chicken. Maar deze keer was het geen alledaagse pulled chicken, het was gerookte pulled chicken, geïnspireerd door de prachtige gerookte kipfilet van Mathieu.

Onze creatie hebben we geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte koolsla. De krokante, verfrissende koolsla zorgde voor een harmonieuze tegenstelling met de rijke, hartige smaken van de pulled chicken, die onze verwachtingen overtrof.

Dit recept is verbazingwekkend eenvoudig te maken en buitengewoon smakelijk. Het is zonder twijfel de moeite waard om het zelf uit te proberen. De krachtige combinatie van zorgvuldig gerookte kip en de subtiel afgewogen smaken van de koolsla zullen je smaakpapillen strelen en je honger naar een bevredigende maaltijd stillen.

Dit weekendavontuur in de keuken herinnert ons eraan dat soms de beste schatten zich kunnen openbaren wanneer we bereid zijn buiten onze comfortzone te treden en nieuwe culinaire horizonten te verkennen. Dus, waarom niet de uitdaging aangaan en je eigen gerookte pulled chicken en koolsla-combinatie creëren? Je smaakpapillen zullen je er dankbaar voor zijn.

Ingrediënten:

 • 1,2 kilo gerookte kipfilet (ongeveer 5 stukken)
 • 250ml barbecue saus
 • 2 uien
 • Twee teentje knoflook
 • 200 ml polpa uit blik
 • Boter en olijfolie

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
 2. Snijd de uien in ringen en pers de knoflook.
 3. Doe een klontje boter en een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de kipfilet tot ze een mooie bruine kleur hebben gekregen en rondom dichtgeschroeid zijn. Leg de kipfilets op een bord.
 4. In het overgebleven bakvet bak je de uien en fijngesneden knoflook gedurende 2 minuten, totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de barbecuesaus en tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar.
 5. Plaats de aangebraden kipfilets terug in de pan met de saus, inclusief de sappen die eruit zijn gekomen. Meng goed, zodat de saus alle stukjes kip bedekt.
 6. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat het geheel 60 minuten garen. Halverwege de kooktijd, na ongeveer 30 minuten, raden we aan om de gestoofde pulled chicken even door elkaar te roeren.
 7. Haal de pan uit de oven en leg de kipfilets op een bord of snijplank. Gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken. Doe het uitgetrokken vlees terug in de pan.
 8. Roer grondig door de saus om alle smaken goed te vermengen.

Voila en nu lekker genieten van je zelf gemaakte gerookte pulled chicken.

Overige pagina's