Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Paksoisalade

Over de schrijver

Naam: Nathalia Tensen

Leeftijd: 51 jaar

Beroep: Onderneemster en fytotherapeut

Persoonlijk: Ik ben een trotse moeder van 2 fantastische zoons en heb een leuke vriend. Ik ben eigenaresse van Natural Nature Food & Health, een prachtig bedrijf waarmee we het verschil maken. We maken onder de Food tak diverse smaakmakers en vanuit de Health tak helpen we mensen met smaakverlies en geven we diverse cursussen.

Knapperig, verrassend en pittig. Zo omschrijf ik deze salade. Heerlijk op een zonnige dag, met rijst, gebakken aardappeltjes of patat en geurige gebakken kip.


Voor hoeveel personen?
2

Tijd voor de bereiding..

 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • halve komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • halve rode paprika
  • 1 tomaat
  • handje bio taugé 
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 handje ongezouten cashewnoten


De dressing

  • verse gember 2 à 3 cm uitgeperst met de knoflookpers
  • 4 eetlepels citoensap
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel sambal badjak (Natural Nature Food) 


Hoe maak je het?

Maak de ui schoon en snipper fijn. Snijd de halve paprika in kleine blokjes.

Doe de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer dit even door. Voeg de gesnipperde uit en de blokjes paprika toe en meng door elkaar.

Snijd het onderste stuk van de paksoi af, de rest in kleine stukjes snijden, wassen en drogen (in de sla centrifuge.) Doe de paksoi in een ruime schaal. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng dit door de paksoi. Daarna de tomaat in kleine blokjes snijden en verdelen over het paksoi/komkommer mengsel. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Verdeel nu het mengsel van de dressing, ui en paprika over de salade. Strooi dan de taugé, de sesamzaadjes en de cashewnoten er overheen.

Overige pagina's