Postelein, een ‘vergeten’ groente is erg lekker in een salade met appel, kaas en noten. Als je dit combineerd met gebakken truffel aardappeltjes en zalm uit de oven zet je een feestmaal op tafel.
Recept
Aantal personen
4
Tijd
20 minuten voorbereiding en 40-50 minuten in de oven
Ingrediënten:
Salade
- 300 g postelein
- halve kleine stevige appel
- klein beetje citroensap
- 50 g walnoten
- 150 g jonge kaas
- 1 scheutje olijfolie
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
Dressing
- 20 ml balsamico azijn
- theelepel honing
- theelepel honing mosterd grof (Natural Nature Food)
Aardappeltjes
- 1 kilo truffel aardappeljes
- ongeveer 3 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
Zalm
- 4 stukken zalm (met huid) (Rokerij Smoking)
- scheut olijfolie
- zout
- peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels goed en snijd ze in partjes. Schenk de olijfolie in een braadslee en doe de aardappelpartjes erbij. Hussel dit door elkaar en strooi er wat zout en peper over. Zet de braadslee in de oven, ongeveer 40-50 minuten. Tussendoor een aantal keer even omscheppen.
In een andere ovenschaal verdeel je een scheut olijfolie goed over de bodem. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de schaal. Bestrooi de zalm met zout en peper. Zet de schaal met de zalm, in de oven als de aardappeltjes nog 25 minuten moeten.
Je kunt de zalm natuurlijk ook bakken in een pan, als je niet zo’n grote oven hebt. Dan hoeven ze niet zo lang!
Was ondertussen de postelein en droog het vervolgens in een sla centrifuge.
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Sprenkel een klein beetje citroensap over de appel en hussel de blokjes appel even door elkaar.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Doe de postelein in een schaal en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Doe de blokjes appel en kaas erbij. Maak de walnoten wat kleiner en doe deze ook bij de sla. Schep het geheel voorzichtig door elkaar met een lepel.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer door elkaar tot de honing en mosterd mooi vloeibaar zijn.
Als de aardappeltjes en de zalm bijna klaar zijn sprenkel je de dressing over de salade en strooi je de lepel lijnzaad eroverheen.