Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Rundermuis carpaccio met groene asperges zoetzuur

Over de schrijver

Naam: Noel Zoer

Leeftijd: 25 jaar

Beroep: accountmanager

Persoonlijk: Ik ben Noel 25 jaar. Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en woon samen met haar in Grootebroek. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met creatieve dingen zoals muziek maken. Ik heb daarnaast ook een liefde voor koken en lekker eten, daarom deel ik hier af en toe ook een recept.

Deze week nog een onwijs lekker en simpel recept van Lekker BIJ. Een heerlijk voorgerecht van onze carpaccio van rundermuis in combinatie met de lekkere verfrissende asperges van Natural Nature. Zet dit smakelijke voorgerecht binnen een handomdraai op tafel en geniet van een culinair spektakel samen met je familie en vrienden.

In de wereld van de culinaire kunsten zijn er momenten waarop eenvoudige ingrediënten worden omgetoverd tot ware meesterwerken. Een dergelijk meesterwerk is te vinden in de harmonieuze combinatie van rundermuis carpaccio en groene asperges zoetzuur. Dit gerecht, dat zowel smaak als textuur verenigt, biedt een culinaire ervaring die de zintuigen prikkelt en de grenzen van smaakverkenning opzoekt.

Dit recept heeft Mathieu ooit eens bedacht tijdens een product fotoshoot van de rokerij. Hij heeft toen on the spot een aantal recepten bedacht en gemaakt om te laten fotograferen. We hebben er voor dit recept nog een aantal lekkere ingrediënten aan toe gevoegd zoals de citroen rasp om het nog een extra verrassingselement te geven.

Ingrediënten:

  • 150-200 gram rundermuis carpaccio (Rokerij Smoking)
  • 200 gram groene asperges zoetzuur (Natural Nature Food)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 citroen, schil en sap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse tijmblaadjes of basilicumblaadjes, voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Schik de dungesneden rundermuis carpaccio op de borden.
  2. Leg de ingelegde groene asperges over de carpaccio heen.
  3. Druppel de extra vierge olijfolie en het citroensap over de carpaccio en asperges.
  4. Rasp wat citroenschil over het gerecht voor extra aroma en frisheid.
  5. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  6. Garneer met verse tijmblaadjes of basilicumblaadjes.

Variatie tip van Mathieu:

Rol de carpaccio met alles erin op en snijd deze in drie stukken voor een extra mooie presentatie!

Eetsmakelijk, lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn.

Overige pagina's