Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Salade met mango en geitenkaas

Over de schrijver

Naam: Noel Zoer

Leeftijd: 25 jaar

Beroep: accountmanager

Persoonlijk: Ik ben Noel 25 jaar. Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en woon samen met haar in Grootebroek. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met creatieve dingen zoals muziek maken. Ik heb daarnaast ook een liefde voor koken en lekker eten, daarom deel ik hier af en toe ook een recept.

Ik ben dol op salades hiervoor zijn er volop heerlijke ingrediënten te vinden. Op de markt bijvoorbeeld of andere kleine winkeltjes in de buurt. Zelfs in de natuur. Deze salade kun je als voorgerecht eten, als lunch of lekker bij het diner.

Aantal personen?
2-4

Tijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g rucola 
  • 1 zoete sappige mango
  • 60 g Italiaanse rauwe ham
  • 120 g geitenkaas
  • 1/2 rode peper
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes Japanse peterselie (notenkruid)
  • Dressing:
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honingmosterd grof (Natural Nature Food)
  •  stukje gember


Hoe maak je het?  

Was en droog de rucola, doe dit in een grote schaal. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Daarna de geitenkaas in blokjes snijden en de ham in reepjes. De peper fijn snipperen. Doe de gesneden ingrediënten bij de rucola en schep het door elkaar.

Voor de dressing pers je de limoen uit. Maak het stukje gember schoon en pers dit met de knoflookpers uit. Doe dit bij het limoensap. Voeg de honingmosterd toe en roer het door elkaar.

Sprenkel de dressing over de salade. Snipper de munt, basilicum en de Japanse peterselie over de salade.