Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Salade met mango en geitenkaas

Over de schrijver

Naam: Nathalia Tensen

Leeftijd: 51 jaar

Beroep: Onderneemster en fytotherapeut

Persoonlijk: Ik ben een trotse moeder van 2 fantastische zoons en heb een leuke vriend. Ik ben eigenaresse van Natural Nature Food & Health, een prachtig bedrijf waarmee we het verschil maken. We maken onder de Food tak diverse smaakmakers en vanuit de Health tak helpen we mensen met smaakverlies en geven we diverse cursussen.

Ik ben dol op salades hiervoor zijn er volop heerlijke ingrediënten te vinden. Op de markt bijvoorbeeld of andere kleine winkeltjes in de buurt. Zelfs in de natuur. Deze salade kun je als voorgerecht eten, als lunch of lekker bij het diner.

Aantal personen?
2-4

Tijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g rucola 
  • 1 zoete sappige mango
  • 60 g Italiaanse rauwe ham
  • 120 g geitenkaas
  • 1/2 rode peper
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes Japanse peterselie (notenkruid)
  • Dressing:
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honingmosterd grof (Natural Nature Food)
  •  stukje gember


Hoe maak je het?  

Was en droog de rucola, doe dit in een grote schaal. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Daarna de geitenkaas in blokjes snijden en de ham in reepjes. De peper fijn snipperen. Doe de gesneden ingrediënten bij de rucola en schep het door elkaar.

Voor de dressing pers je de limoen uit. Maak het stukje gember schoon en pers dit met de knoflookpers uit. Doe dit bij het limoensap. Voeg de honingmosterd toe en roer het door elkaar.

Sprenkel de dressing over de salade. Snipper de munt, basilicum en de Japanse peterselie over de salade.

Overige pagina's