Wij worden met een ⋆⋆⋆⋆⋆ 4.7 beoordeeld

Chutney's

Chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Oorspronkelijk werden de ingrediënten met de hand gemalen met een vijzel. In deze authentieke chutneys zitten veel pittige ingrediënten zoals pepers.

Chutney kan veel smaak toevoegen aan je maaltijd en is eigenlijk een hartige jam. De smaak kan scherp zijn, maar ook zoet en/of zuur. Door het toevoegen van azijn kunnen ze lang bewaard worden. Naast kruiden en specerijen bevat chutney fruit en groenten.

Voor onze chutneys gebruiken wij producten van het seizoen, daardoor is ons assortiment wisselend door het jaar heen. Het leuke hiervan is dat we bij elk jaargetijde passende chutneys hebben. Het fruit en groenten wat we gebruiken komt zoveel mogelijk bij telers uit de buurt vandaan. Deze telers telen biologisch of hebben een milieukeurmerk. Onze overige ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch. Het kan zelfs zijn dat we fruit en groenten gebruiken die de winkels niet halen omdat ze niet aan de “uiterlijke” maatstaven voldoen. Wij kunnen dit prima gebruiken om onze chutneys van te maken. Op deze manier werken wij mee tegen het verspillen van voedsel.

Geur-, kleur- , smaakstoffen en conserveringsmiddelen gebruiken wij niet. We gebruiken zo min mogelijk suiker en zout, kruiden gebruiken we rijkelijk. Daarom ervaren onze klanten het als een smaakexplosie als ze onze chutneys proeven.

De beste kwaliteit voor jou

Overige pagina's